Lajmet tona

Μοχλός στην υπέρβαση του.... 21 Oct 2022

Ο Δημήτρης Λέκκος, είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον κορυφαίο σύνθετο αγώνα αντοχής πολλαπλών δεξιοτήτων που είναι το IRONMAN. Υπήρξε Αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και μέλος της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας επί σειρά ετών, κατέχοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ευρώπης στο ατομικό αγώνισμα σκιφ (skiff boat).

Είναι ο Μοναδικός Πρωταθλητής Ελλάδος σε δύο διαφορετικά αθλήματα - ατομικό στην κωπηλασία skiff και στο απόλυτο σύνθετο αγώνισμα αντοχής ποικίλων ικανοτήτων.

Το τρίαθλο είναι περισσότερο τρόπος ζωής και κουλτούρας, αφού συνδυάζει πολλές δεξιότητες και την αποφυγή της ρουτίνας, σε αθλητικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, αφού αρκετές φορές συνοδοιπόροι του είναι η σύζυγος του κι η μεγαλύτερη κόρη του.

 

  • Τι περιλαμβάνει η προπόνηση σου?! 

Προπονούμαι κάθε μέρα περίπου 4-5 ώρες. Συνήθως κάνω δύο από τα τρία αθλήματα Κολύμπι - Ποδήλατο ή Κολύμπι - Τρέξιμο ή Ποδήλατο - Τρέξιμο. Τα Σ/Κ έχω τις πολύ μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις είτε 5 ώρες ποδήλατο, είτε 3 ώρες τρέξιμο. Ρεπό δεν υπάρχει. Και λίγες ώρες θεωρώ ότι κάνω αλλά πρέπει να είμαι συνεπής  στις επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις. Αυτό μεταφράζεται ότι δεν έχω καθόλου προσωπικό χρόνο ούτε για ένα καφέ. 

  • Ποιος είναι ο στόχος που έχεις θέσει γι αυτόν τον αγώνα πέραν του βάθρου, αν υπάρχει κάτι άλλο?!

Στον αγώνα αυτόν θα συμμετέχουν κάποιοι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου αθλητές από Σλοβενία και Αυστρία. Θέλω να ζυγίσω τις δυνάμεις μου και να δω με τον προπονητή μου τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για την νέα χρονιά. Υπάρχει πολύς χώρος βελτίωσης, ακόμα με την κατάλληλη προπόνηση και υλικοτεχνική βοήθεια.

  • Πάντα παίρνεις τον εξοπλισμό σου μαζί και ποιος είναι αυτός?!

Σε κάθε αγώνα παίρνω την ποδηλατική μου βαλίτσα με όλα τα τριαθλητικα μου πράγματα. Στολές κολύμβησης, τρεξίματος παπούτσια κλπ το ποδήλατο με τους αντίστοιχους τροχούς για τον αγώνα. 

  • Έχεις κάποιο γούρι για τους αγώνες σου, εκτός από το ταλέντο σου?!

Πάντα περνάω από τον Αγ. Γιώργη. Τον έχω προστάτη από μικρό παιδί που τράβαγα κουπί. Πάντα πιστεύω έβαζε το χέρι του και με ταξίδευε γρήγορα.

Εύχομαι και αυτήν την φορά... 

Shërbimi i marrjes / dorëzimit

të mjetit për në dhe nga vendi juaj. Një përfaqësues do t'ju telefonojë për konfirmim dhe ditën / kohën e marrjes dhe dorëzimit.

Përgjegjësia sociale

Bashkëpunimi, përparësia, dashuria dhe vullneti mund të lëvizin tokën dhe qiellin... dhe të zbukurojnë gjëra të shumëllojshme.

Mendimi juaj bëhet njohuria jonë!

Do të donim të dëgjonim mendimin tuaj për vizitën tuaj.