SAVE FUEL! SAVE MONEY! SAVE ENERGY! 12 Oct 2021

Σε ένα κόσμο που προσπαθούμε για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε κι από την κατανάλωση καυσίμων στο όχημα μας.

 

Εμείς στην Ι.ΚΤΕΟ Ηπείρου Autodriver, διατηρώντας το αυτοκίνητό σας, σε άριστη κατάσταση με τον προγραμματισμένο τεχνικό σας έλεγχο, αλλά και με τον εκούσιο τεχνικό έλεγχο όποτε το επιθυμείτε, συμβάλλουμε στο  να είναι η κατανάλωσή σας φυσιολογική, αλλά υπάρχει και μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για να εξοικονομήσετε χρήματα σε καύσιμα.

  • Αποφύγετε το air condition
    Το A/C αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και ανάλογα με την ταχύτητά σας (στις χαμηλές ταχύτητες, προτιμήστε ανοιχτά παράθυρα - κι αναφερόμαστε κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες), με προσεκτική χρήση του κλιματισμού θα εξοικονομήσετε καύσιμα.

 

  • Οδηγείτε ήρεμα
    Καταλαβαίνετε, ιδιαίτερα στην οδήγηση μέσα στην πόλη ότι αν από φανάρι σε φανάρι πιάνετε τις 4000 στροφές, θα καταναλώσετε περισσότερη βενζίνη… Είναι καλύτερα να αλλάζετε τις ταχύτητες πιο γρήγορα, στις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Η ήρεμη οδήγηση είναι σαφώς προτιμότερη τόσο για την εξοικονόμηση καυσίμων, όσο και για την ασφάλεια των διαδρομών σας.

 

  • Ελέγξτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πίεση των ελαστικών
    Χαμηλότερη πίεση αέρα από την κανονική, σημαίνει περισσότερη κατανάλωση καυσίμου. 

 

  • Δεν αμελούμε τα σέρβις
    Η συντήρηση του αυτοκινήτου πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς στο πλαίσιο του σέρβις γίνονται αλλαγές φίλτρων και άλλων εξαρτημάτων που επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου. Σημαντική είναι και η έγκαιρη αλλαγή λαδιών, που οφείλουν να πληρούν τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

 

  • Χρησιμοποιείτε το cruise control (εφόσον διαθέτει το όχημα σας)
    Η χρήση του cruise control στους κεντρικούς δρόμους σάς επιτρέπει να διατηρείτε σταθερή ταχύτητα και να εκμεταλλεύεστε κάθε σταγόνα καυσίμου.

 

  • Σβήνουμε το μοτέρ στις στάσεις
    Ακόμα και στο ρελαντί ένας κινητήρας καταναλώνει περίπου 0,5-1 λίτρο καυσίμου ανά ώρα. Γι’ αυτό συμφέρει την τσέπη και το περιβάλλον να σβήνουμε τον κινητήρα, αν η εκτιμώμενη στάση πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Αν το αυτοκίνητό μας δεν διαθέτει σύστημα Start and Stop, μπορούμε να σβήνουμε άφοβα μόνοι μας τον κινητήρα, καθώς η μίζα και η μπαταρία δεν φθείρονται από αυτή την επαναλαμβανόμενη ενέργεια.

 

  • Σεμινάρια οικονομικής οδήγησης
    Λάβετε μέρος σε ειδικά σεμινάρια ασφαλούς, αμυντικής αλλά και οικονομικής οδήγησης που πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένες σχολές από διαπιστευμένους εκπαιδευτές. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για τη ζωή σας, το πορτοφόλι σας και το περιβάλλον.

Σκεφτείτε τα έξοδα σας και τη μείωση τους, σκεφτείτε ένα καθαρότερο περιβάλλον  με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Στην Ι.ΚΤΕΟ Ηπείρου Autodriver, πιστεύουμε στην εξοικονόμηση πόρων - οικονομικών και ενέργειας, για εσάς και το περιβάλλον.

Υπηρεσία Παραλαβής / Παράδοσης

αυτοκινήτου από και προς το χώρο σας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για επιβεβαίωση και την μέρα/ώρα της παραλαβής και παράδοσης.

Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία, η πρωτοπορία, η αγάπη και η θέληση μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό… και να ομορφύνουν πολλά πράγματα.

Η γνώμη σας, γίνεται γνώση μας!

Επιθυμούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, σχετικά με την επίσκεψή σας.