ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 18 Nov 2020

Μένουμε ασφαλείς στο σπίτι λόγω κορονοϊού!!

Επιλέγουμε να μετακινηθούμε με εναλλακτικούς τρόπους!!

Ότι κι από τα παραπάνω να συμβαίνει, σημαίνει ότι το αυτοκίνητό μας ενδέχεται να μείνει ακίνητο για μέρες. Η ακινησία, όμως, αποτελεί μια ιδιαίτερη κατάσταση για το όχημα μας σε κάθε περίπτωση, που κρύβει παγίδες και που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Για να αποφύγουμε αυτές τις εκπλήξεις υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε...

 

  • ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Η λύση του κλειστού χώρου στάθμευσης ενδείκνυται για το διάστημα της ακινησίας. Εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν συνίσταται η χρήση προστατευτικής κουκούλας η οποία πρέπει να επιτρέπει την κυκλοφορία αέρα ώστε να εξατμίζεται η υγρασία. 

Εάν δεν υπάρχει κουκούλα καλό θα είναι να αποφεύγεται η στάθμευση κάτω ή κοντά σε φυλλώματα δέντρων ή δίπλα σε νερό.

  • ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου το οποίο αν αποφορτιστεί δεν λειτουργεί ο κινητήρας. 

Ένας τρόπος για την αποφυγή της αποφόρτισης είναι να αφαιρέσουμε τους πόλους της μπαταρίας, καθώς ακόμη και στην ακινησία τα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν και καταναλώνουν ενέργεια. 

Ένας δεύτερος τρόπος είναι να εκκινούμε τον κινητήρα ανά τακτά διαστήματα, ώστε να φορτίζεται και να διατηρείται η τάση της στο επιθυμητό επίπεδο.

  • ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Ελέγχουμε την πίεση και την κατάσταση των ελαστικών.

  • ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

Αφήνουμε εάν είναι δυνατόν ελάχιστα ανοιχτά δύο παράθυρα ή τους διακόπτες του συστήματος κλιματισμού σε ανοιχτή θέση ώστε να παρέχεται εξαερισμός και να εξατμίζεται η υγρασία. 

  • ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Πριν την επάνοδο σε κυκλοφορία ελέγχουμε τη στάθμη λαδιών και αντιψυκτικού για τυχόν διαρροές.

  • ΜΑΚΤΡΑ (ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ)

Αφαίρεση των υαλοκαθαριστήρων χωρίς να ακουμπούν τα μπράτσα στο παρμπρίζ. Εναλλακτικά, επάλειψη με τάλκ ή ειδική κρέμα τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ.

 

Υπηρεσία Παραλαβής / Παράδοσης

αυτοκινήτου από και προς το χώρο σας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για επιβεβαίωση και την μέρα/ώρα της παραλαβής και παράδοσης.

Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία, η πρωτοπορία, η αγάπη και η θέληση μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό… και να ομορφύνουν πολλά πράγματα.

Η γνώμη σας, γίνεται γνώση μας!

Επιθυμούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, σχετικά με την επίσκεψή σας.