“ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ…” ο κοτσαδόρος… 11 Aug 2021

Το εξάρτημα, που τοποθετείται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και μέσω αυτού πραγματοποιείται η έλξη του ρυμουλκούμενου.

 

  • Εώς 18 Οκτωβρίου 2021  τα επιβατικά οχήματα (Μ1) αλλά και τα φορτηγά κάτω από 3,5 τόνους (Ν1) μπορούν να κυκλοφορούν και να ρουμουλκούν με βάσει τα όσα ισχύουν εώς και σήμερα. Δηλαδή, με σημείωμα ρυμούλκησης, το οποίο εκδίδεται από τη διεύθυνση μεταφορών. 

Κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ μπορούν να έχουν τον κοτσαδόρο πάνω στο όχημα είτε αυτός είναι σταθερός, είτε αποσπώμενος, είτε αναδιπλούμενος αρκεί να υπάρχει το σημείωμα ρυμούλκησης. 

  • Από 18 Οκτωβρίου 2021 και μετά πρέπει όλοι οι κοτσαδόδοι να αντικατασταθούν με αποσπώμενους ή αναδιπλούμενους με σκοπό να αφαιρούνται όταν δεν ρυμουλκούν, δηλαδή και κατά τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης τα ρυμουκλούμενα οχήματα θα πρέπει να εφοδιαστούν με άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.  
  • Άρα για τις μετακινήσεις μας είναι δύο περιπτώσεις:
  • 1ον ο αποσπώμενος κοτσαδόρος. Όταν δεν είναι απαραίτητος αφαιρείται.
  • 2ον αναδιπλούμενος κοτσαδόρος. Εύκολο να τον κρύψουμε κάτω από τον προφυλακτήρα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βιδωθεί κάτω από οποιοδήποτε προφυλακτήρα, όποτε ένα συνεργείο μπορεί να μας δώσει κατάλληλες συμβουλές και οδηγίες.
  • Τέλος, στην περίπτωση που τοποθετήσουμε κοτσαδόρο στο όχημά μας, θα πρέπει να το δηλώσουμε στην ασφαλιστική μας εταιρία.

Σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική μας εταιρεία ενδέχεται να μην μας καλύψει αν δεν έχει προηγουμένως ενημερωθεί για την ύπαρξη του κοτσαδόρου. Επίσης, ενδέχεται να μην μας καλύψει αν δεν έχει εκδοθεί το ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης από το υπουργείο συγκοινωνιών για το όχημά μας.

  • Μπορώ να βγάλω τον κοτσαδόρο από το αμάξι μου και να τον βάλω σε άλλο;

Μπορείτε να κάνετε την αλλαγή εφόσον το όχημα είναι το ίδιο ή εφόσον ο τύπος του κοτσαδόρου έχει τις προδιαγραφές να ταιριάζει και στο άλλο όχημα. Πολλοί κοτσαδόροι έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές τοποθέτησης για παραπάνω από ένα μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου. Αν κάνετε την αλλαγή θα πρέπει να εφοδιαστείτε και με νέο σημείωμα ρυμούλκησης. 

  • Ο κοτσαδόρος μπαίνει σε όλα τα οχήματα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι. Για οχήματα που σπανίως εξαιρούνται θα πρέπει να συμβουλευτείτε το βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή σας (manual) ή την επίσημη αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου σας για τυχόν απαγορεύσεις.

Υπηρεσία Παραλαβής / Παράδοσης

αυτοκινήτου από και προς το χώρο σας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για επιβεβαίωση και την μέρα/ώρα της παραλαβής και παράδοσης.

Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία, η πρωτοπορία, η αγάπη και η θέληση μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό… και να ομορφύνουν πολλά πράγματα.

Η γνώμη σας, γίνεται γνώση μας!

Επιθυμούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, σχετικά με την επίσκεψή σας.