"MH ΜΙΛΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ..." όταν οδηγείς! 05 Aug 2021

Γνωρίζετε ότι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως οι οδηγοί που κάνουν χρήση κινητού, έχουν 30% πιο αργή αντίδραση από ένα μεθυσμένο?!
 
Οι ίδιοι οδηγοί είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν σταθερή ταχύτητα κι απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Χρειάζονται μισό δευτερόλεπτο περισσότερο να αντιδράσουν σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούν χωρίς κινητό. Μισό δευτερόλεπτο πιο αργής αντίδρασης, σημαίνει 14 μέτρα περισσότερα για να σταματήσει το όχημα, όταν κινείται με ταχύτητα 110χλμ/ώρα. 

 

Απαγορεύεται το handsfree, μόνο με bluetooth και ανοιχτή ακρόαση λέει ο Κ.Ο.Κ.
Σύμφωνα με το άρθρο 29, του νέου ΚΟΚ, οι οδηγοί οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο εν κινήσει, μόνο με ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth) ή σε ανοιχτή ακρόαση σε θέση, που επιτρέπει στον οδηγό την απρόσκοπτη οδήγηση του αυτοκινήτου. Η χρήση του κινητού με handsfree απαγορεύεται, κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν τα καλώδια να μπλεχτούν με τα χέρια του οδηγού και να προκαλέσουν ατύχημα.

Αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για δύο μήνες
Το άρθρο 29 παρ. 1 του Ν. 4530/2018, αναφέρει χαρακτηριστικά πως όλοι οι οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 2 μήνες, ενώ θα πληρώσεις και χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 100 ευρώ. Πιο φθηνά δεν θα στοιχίσει να σταματήσεις κάπου δεξιά και να απαντήσεις στο κινητό σου τηλέφωνο;

Εκατομμύρια παραβάτες καθημερινά στην Ελλάδα, μόνο 15.000 πρόστιμα κάθε χρόνο
Έρευνα του ευρωπαϊκού ινστιτούτου Fondation Vinci Autoroutes για τους Έλληνες οδηγούς, αναφέρει πως, το 68% των Ελλήνων οδηγών παραδέχονται πως χρησιμοποιούν καθημερινά το κινητό κατά την οδήγηση

Υπηρεσία Παραλαβής / Παράδοσης

αυτοκινήτου από και προς το χώρο σας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για επιβεβαίωση και την μέρα/ώρα της παραλαβής και παράδοσης.

Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία, η πρωτοπορία, η αγάπη και η θέληση μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό… και να ομορφύνουν πολλά πράγματα.

Η γνώμη σας, γίνεται γνώση μας!

Επιθυμούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, σχετικά με την επίσκεψή σας.