ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ 09 Dec 2020

Τα λάστιχα αποτελούν το πιο πιθανώς αναλώσιμο ανταλλακτικό των αυτοκινήτων και δημιουργεί πολλά ερωτήματα όπως: “Χρειάζομαι χειμερινά ελαστικά?”

Στην Ελλάδα είναι απολύτως εφικτό να μη φορέσει κάποιος χειμερινά λάστιχα, αν κατοικεί στα νότια σε πόλεις ή νησιά.

Στις ορεινές περιοχές, όμως, θα κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη κι αν δεν συναντήσει χιόνι.

  • Παρέχουν καλύτερη εκκίνηση και αλλαγή κατεύθυνσης σε συνθήκες χειμώνα και όταν φρενάρουμε το όχημα, τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν την απόσταση πέδησης στο μισό χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καλοκαιρινά ελαστικά. 
  • Τα χιονολάστιχα έχουν λόγο ύπαρξης όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς κελσίου και γίνονται απαραίτητα όταν είναι πιθανό να συναντήσουμε χιόνι ή και πάγο. 
  • Η διαφορά χειμερινών και θερινών (κοινών) ελαστικών εστιάζεται στο ειδικό υλικό της επίστρωσής τους, η οποία δεν παγώνει και παραμένει ελαστική, παρέχοντας πρόσφυση  (η ικανότητα ενός οχήματος να κρατάει την επιθυμητή επαφή με το έδαφος και να μην εκτρέπεται) σε χαμηλές θερμοκρασίες. 
  • Η ειδική χάραξη του πέλματος περιλαμβάνει μεγαλύτερες αυλακώσεις και περισσότερες τριχοειδείς χαρακιές που βοηθούν στην αποχέτευση του νερού και του λιωμένου χιονιού.
  • Η διάρκεια των χειμερινών ελαστικών ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη διάρκεια των καλοκαιρινών ελαστικών κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Η οδήγηση με χειμερινά ελαστικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν συνίσταται, διότι δεν είναι το ίδιο αποδοτικά στην πρόσφυση και το φρενάρισμα λόγω της σχεδίασής τους, για να αποδίδουν ιδανικά όταν η θερμοκρασία υποχωρεί κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου και θα υποστούν γρήγορη και εκτεταμένη φθορά.
  • Για να βεβαιωθούμε ότι τα ελαστικά είναι χειμερινά ελέγχουμε τη σήμανση στα πλευρά τους, όπου η επιγραφή 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) αποτελεί την εγγύηση ότι το ελαστικό έχει πραγματικές ικανότητες για το χειμώνα. 
  • Η σήμανση M+S (Mud and Snow) μόνο δεν επαρκεί, καθώς μπορεί να αναφέρεται σε λάστιχο παντός εδάφους και κυρίως σε λάστιχο για χώμα, χωρίς την ειδική επίστρωση των χιονολάστιχων.

 

Υπηρεσία Παραλαβής / Παράδοσης

αυτοκινήτου από και προς το χώρο σας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για επιβεβαίωση και την μέρα/ώρα της παραλαβής και παράδοσης.

Κοινωνική Ευθύνη

Η συνεργασία, η πρωτοπορία, η αγάπη και η θέληση μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό… και να ομορφύνουν πολλά πράγματα.

Η γνώμη σας, γίνεται γνώση μας!

Επιθυμούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, σχετικά με την επίσκεψή σας.