Our news

Σ ή Ν ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ? 24 Jan 2024

Η οδήγηση είναι ένα “άθλημα” που θέλει υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία, ευγένεια και σεβασμό, όπως κι όλα τα αθλήματα. Η γνώση της οδήγησης είναι προνόμιο κι αλλάζει την οπτική γωνία, όπως και κάθε γνώση προσδοκάμε να κάνει το ίδιο. 

 

Κάθε νέος μας οδηγός πρέπει να τοποθετεί στο παρμπρίζ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου το γράμμα Ν, που υποδηλώνει “Νέος οδηγός”, ώστε όοοοολοι οι υπόλοιποι να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή και πρέπει να διατηρείται για ένα έτος.

Κάποιοι όμως νέοι, “βιάζονται” να βγουν και να γευτούν την άσφαλτο στα 17 τους χρόνια (προσωρινή άδεια οδήγησης), οπότε πρέπει να έχουν το γράμμα Σ.  Τοποθετούμε το συγκεκριμένο όταν έχουμε συνοδευόμενη οδήγηση, με άτομο άνω των 25 ετών ου έχει στην κατοχή του τουλάχιστον για 5 έτη δίπλωμα. 

Όποιο γράμμα και να χρησιμοποιήσουμε είναι καλό να έχουμε μερικά πράγματα υπόψιν μας. Πριν βάλουμε το κλειδί κι “ανάψουμε” τη μηχανή καλό θα είναι να εξοικειωθούμε με το αμάξι που θα οδηγήσουμε, είτε πρόκειται για το δικό μας, είτε των γονιών, είτε του φίλου… (όπως και για κάθε αυτοκίνητο που αλλάζουμε βέβαια…) Να φροντίσουμε να ρυθμίσουμε τους καθρέπτες, να βολευτούμε στο κάθισμα, να δούμε τα τζάμια να είναι καθαρά, που είναι ο διακόπτης για τα φώτα, τα αλάρμ, να δούμε τα control. Μόνο έτσι είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε με ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ως νέος οδηγός την ασφαλιστική μας εταιρεία, για να μας καλύπτει 100%. Και σίγουρα να φροντίσουμε για την οδική ασφάλεια. Έστω κι ένα σκασμένο λάστιχο (που μπορεί να γίνει και πολύ επικίνδυνο) είναι πολύ στρεσογόνο για ένα Νέο Οδηγό.

  • Διατηρούμε πορεία: Είναι φυσικό να τρομάζουμε στους δρόμους, είναι συχνό φαινόμενο να συναντάμε ζώα αδέσποτα ή που έχασαν το δικό τους δρόμους και φυσικά προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι σωστό?! Εάν δεν εμποδίζουμε διερχόμενα οχήματα, ποδήλατα, μοτοσικλέτα. Πιο σοφά είναι να φρενάρουμε και να ελέγχουμε όσο μπορούμε.
  • Η τυφλή γωνία: Νέος ή παλιός οδηγός πρέπει να θυμόμαστε ότι οι καθρέπτες μας δείχνουν μόνο κάποια μέρη. Πάντα, ας γυρίσουμε το κεφάλι για να δούμε όλη την εικόνα από την πλευρά που μετακινούμαστε.
  • Φλας: Γλιτώνουμε πολλούς κινδύνους και προειδοποιούμε όλους για τις προθέσεις μας.
  • Ταχύτητα: Σίγουρα δελεαστική και σίγουρα είμαστε ανυπόμονοι να το “πατήσουμε” λίγο παραπάνω, αλλά καλύτερα να μη βιαζόμαστε γιατί θέλουμε να φτάνουμε, σωστά?!
  • “Ο παλιός είναι αλλιώς… αλλά ο νέος είναι ωραίος!!! Ισχύει και στην περίπτωση του Νέου οδηγού. Η εμπειρία αποκτιέται σιγά σιγά και με ασφάλεια. Ο Κ.Ο.Κ. αλλάζει κι οι παλιοί οδηγοί έχουν σε κάποιες περιπτώσεις “μένει πίσω”. Ακολουθούμε οδηγίες του δασκάλου, κάτι γνωρίζει… Κάποιες από τις “συμβουλές” μας “σώζουν” και καύσιμο πέραν από τα ατυχήματα.
  • Απόσταση ασφαλείας: Ποτέ δε γνωρίζουμε την απόσταση αντίδρασης του μπροστινού οχήματος, την κατάσταση των ελαστικών του, την εγρήγορση που διαθέτει, οπότε όσο γρηγορότερα κινούμαστε τόσο μεγαλύτερες αποστάσεις. 
  • Κι επίσης η κόρνα είναι προειδοποιητικό κινδύνου κι όχι μέσο επίδειξης.

 Ας συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να συμπεριφέρονται. Οδηγούμε με ασφάλεια και δεν αμελούμε πάντα το όχημα μας στο ΚΤΕΟ. Είναι κι αυτό για την ασφάλεια μας επίσης.

 

Pick up & Delivery Service

of your car from and to your place. One of our representatives will call you to confirm the date and time of collection and delivery.

Social Commitment

Collaboration, avant - garde, love and will, can move the earth and the sky… and beautiful many things.

Your thought becomes our knowledge!

We would love to hear your opinion on your visit.